ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λάρισα, 17 Μαρτίου 2020

Η εφαρμογή τηλεϊατρικής Dr. Button και η Περιφέρεια Θεσσαλίας ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού

H Dr. Button κάνει την τηλεϊατρική πραγματικότητα

Η Dr. Button ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα της Περιφέρειας  Θεσσαλίας, για τη δωρεάν παροχή της πλατφόρμας τηλεϊατρικής  στους πολίτες με σκοπό την άμεση αντιμετώπιση της εξάπλωσης του  κορονοϊού

Η υπηρεσία Τηλεσυνεδρίας Dr. Button παρέχει τη δυνατότητα σε ασθενείς  να καλούν τον γιατρό της επιλογής τους από όπου και αν βρίσκονται, όποτε  τον χρειάζονται, μέσω εφαρμογών, από tablet, smartphone (iOS και Android)  ή υπολογιστή, εξασφαλίζοντας αμεσότητα, ασφάλεια και ευκολία.

Ιατρική καθοδήγηση από το σπίτι, ανά πάσα στιγμή

Συνεργαζόμενοι με την Περιφέρεια Θεσσαλίας κάνουμε πράξη το μήνυμα «Μένουμε Σπίτι», ώστε οι πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να ζητούν άμεσες συμβουλές και αξιόπιστη ιατρική καθοδήγηση μέσα από τις εφαρμογές τηλεϊατρικής Dr Button.

Μια συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας, των Ιατρικών Συλλόγων και της Dr. Button

«Η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας με την ενεργό και χρήσιμη συμμετοχή των προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων και σε συνεργασία με την ελληνογαλλική εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού Dr. Button, που δραστηριοποιείται τους τελευταίους μήνες στη Λάρισα απασχολώντας αποκλειστικά Θεσσαλούς επιστήμονες, προσφέρει σε αυτή τη δύσκολη συνθήκη για τη χώρα ένα εργαλείο χρήσιμο όσο ποτέ, που φέρνει στο σπίτι κάθε ανθρώπου τον γιατρό.» τόνισε ο κ. Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

«Η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη, δεδομένου ότι το 80% των φορέων του  κορονοϊού είναι ασυμπτωματικοί. Πρέπει οι πολίτες να παραμείνουν σπίτι και να εκμεταλλευτούν τις νέες τεχνολογίες τηλεϊατρικής. Με την ομάδα μας εργαστήκαμε σκληρά για να παρέχουμε τις εφαρμογές Dr. Button στην Περιφέρεια Θεσσαλίας άμεσα, για την αντιμετώπιση της κρίσης.», είπε  ο Stephane Billon, Ιδρυτής και Πρόεδρος της Dr. Button.

Οι εφαρμογές Dr. Button παρέχονται αυτή τη στιγμή δωρεάν στην Περιφέρεια Θεσσαλίας που καλεί γιατρούς να λάβουν μέρος εθελοντικά για την αντιμετώπιση της κρίσης. Οι πολίτες μπορούν να εγγραφούν άμεσα και δωρεάν στην υπηρεσία στο www.drbutton.gr.

Σχετικά με την Dr. Button

Σκοπός της Dr. Button είναι να παρέχει πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας  υπηρεσίες υγείας σε όλους, μέσω της χρήσης τεχνολογικών καινοτομιών. Με  επίκεντρο τον ασθενή και εστιάζοντας στην απόδοση αξίας, κάνουμε το μέλλον της υγειονομικής περίθαλψης πραγματικότητα, σήμερα. Οι εφαρμογές που είναι άμεσα διαθέσιμες περιλαμβάνουν Τηλεσυνεδρία, Προσωπικό Ιατρικό Φάκελο και Έλεγχο Συμπτωμάτων.

Γραφείο Τύπου
email: loukia.tsagkli@drbutton.gr
Τηλ. (+30) 698 599 3564

Συχνές ερωτήσεις - Ασθενείς

Ποια είναι η διάρκεια της τηλεσυνεδρίας;

Η διάρκεια της τηλεσυνεδρίας ποικίλλει ανάλογα με την ειδικότητα και το περιστατικό, αλλά συνήθως διαρκεί 10-15 λεπτά. 

Ποιό είναι το κόστος της τηλεσυνεδρίας?

Κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής περιόδου μπορείτε να επωφεληθείτε από δωρεάν τηλεσυνεδρίες με τους γιατρούς που συμμετάχουν.

Πώς διασφαλίζετε ότι τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα είναι ασφαλή;

Οι διαδικασίες και πρακτικές του Dr. Button καλύπτουν πλήρως τις απαιτήσεις του Ευρωπαϊκού Κανονισμού για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην Πολιτική Απορρήτου.

Επιπλέον, έχοντας στο δυναμικό της Security Experts με πολυετή εμπειρία σε διεθνή έργα, η ομάδα του Dr. Button έχει επενδύσει στην ανάπτυξη ενός συστήματος που διασφαλίζει ότι τα δεδομένα που ανταλάσσονται πριν και κατά τη διάρκεια της τηλεσυνεδρίας θα είναι κρυπτογραφημένα με τέτοιο τρόπο που μόνο ο γιατρός και ο ασθενής θα έχουν πρόσβαση (end to end encryption).

Συχνές ερωτήσεις - Γιατροί

Ποια είναι η διάρκεια της τηλεσυνεδρίας;

Η διάρκεια της τηλεσυνεδρίας ποικίλλει ανάλογα με την ειδικότητα και το περιστατικό, αλλά συνήθως διαρκεί 10-15 λεπτά. Μέσα από το προφίλ του ο γιατρός ορίζει τη μέγιστη χρονική διάρκεια της τηλεσυνεδρίας. Στην περίπτωση που η τηλεσυνεδρία διαρκεί περισσότερο από όσο έχει ορίσει ο γιατρός, εμφανίζεται ειδοποίηση, χωρίς όμως να διακόπτεται η τηλεσυνεδρία αυτόματα.

Πώς διασφαλίζεται ότι τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα είναι ασφαλή;

Οι διαδικασίες και πρακτικές του Dr. Button καλύπτουν πλήρως τις απαιτήσεις του Ευρωπαϊκού Κανονισμού για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην Πολιτική Απορρήτου.Επιπλέον, έχοντας στο δυναμικό της Security Experts με πολυετή εμπειρία σε διεθνή έργα, η ομάδα του Dr. Button έχει επενδύσει στην ανάπτυξη ενός συστήματος που διασφαλίζει ότι τα δεδομένα που ανταλάσσονται πριν και κατά τη διάρκεια της τηλεσυνεδρίας θα είναι κρυπτογραφημένα με τέτοιο τρόπο που μόνο ο γιατρός και ο ασθενής θα έχουν πρόσβαση (end to end encryption).

Τι συμβαίνει στην περίπτωση που ο ασθενής πρέπει να έρθει στο ιατρείο;

Η τηλεϊατρική δεν αντικαθιστά την επίσκεψη στο ιατρείο. Όταν ο γιατρός το κρίνει απαραίτητο, μπορεί να ακυρώσει την τηλεσυνεδρία και να προτείνει επίσκεψη στο ιατρείο.

Είναι υποχρεωτικό να έχω την κάμερα ενεργοποιημένη;

Όχι, δεν είναι υποχρεωτικό και μπορείτε εύκολα να απενεργοποιήσετε την κάμερα από την εφαρμογή.

Αποστολή πρόσκλησης

Παρακαλώ συμπληρώστε τα παρακάτω πεδία.